mandag 21. oktober 2013

Gresskarkjærlighet

Hei Marte!

Jeg elsker gresskar! De er så fotogene og de kan brukes til masse forskjellig. I forrige uke kjøpte jeg en på butikken. Jeg prøvde to oppskrifter som ble mer enn godkjent her i huset :)



Gresskarsuppe

0,5 kg gresskar i små biter
olivenolje
1 gulrot i biter
2 løk, hakket
hvitløkspulver
2 laurbærblad
1 ts spisskarve
1 l grønnsaksbuljong
tabasco
salt og pepper
creme fraiche
(fersk) persille

Stek gresskarbitene, gulrot og løk i olivenoljen i 5 minutter. Tilsett hvitløk, spisskarve, laurblad og buljong. Kok i 30 minutter. Fjern laurbladene og bruk stavmikseren til å mose alt til suppe uten biter. Tilsett salt, pepper, tabasco, persille og litt creme fraiche.



Gresskargryte

0,5 kg gresskar i små biter
2 rødløk i parter
100 gr valnøtter
hvitløkspulver
500 gr kyllingfilet
300 ml grønnsaksbuljong
olivenolje
salt og pepper

Stek kyllingen i 4 minutter, tilsett løk og stek i 1 minutt. Ha kyllingen og løken i en gryte og tilsett gresskarbiter, valnøtter, hvitløk, buljong og litt salt og pepper. Stekes midt i ovn ved 190 grader i 40 minutter. Nammenam!



Nyt maten, eller som vi sier i Nederland: "Eet smakelijk"!

Hilsen, 



1 kommentar:

  1. Suppen ser god ut! Den har jeg lyst å lage. Men jeg tror jeg sløyfer spisskarven.

    SvarSlett